Работодатели искат спешна среща с премиера заради високите цени на тока

В отворено писмо до премиера работодателските организации настояват за незабавна среща с премиера Кирил Петков, на която в спешен порядък да се изясни възникналата по думите им „крайно опасна за икономиката и социалния мир ситуация“, свързана с високите цени на тока и природния газ.

Според бизнеса има заплаха българските предприятия да спрат работа, да бъдат изгубени, работни места и сериозен ръст на цените вместо на доходите и масово обедняване.

„Многократно предупредихме, че предложените мерки от страна на правителството не са работещи на фона на ситуацията с цената на природния газ и електрическата енергия в  конкурентни на България икономики“, посочват още работодателските организации.

Преди дни бизнесът настоя за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност заради непрекъснато поскъпващия ток.

В края на миналата година правителството отпусна допълнително 450 млн. лв. за компенсации на предприятията, но работодателите предупредиха, че това е недостатъчно и ще доведе до рязък спад в икономиката.

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!