Антон Тодоров попиля Елена Йончева

Народният представител Антон Тодоров буквално попиля червената кандидатка за евродепутат Йончева.

Публикуваме без редакторска намеса написаното от Тодоров, в социалната мрежа Facebook.

” Преди малко в предаването „Лице в лице“ по bTV, обвинената в пране на пари в особено големи размери и водач на евролистата на БСП Елена Йонева каза, че никога не е имала обща фирма с офшорка. Тази е особена порода, мисля, че вече удря в земята с лъжите си дори Нинова с „Оня прякор“! 
Нека отново, и отново, и отново, оттук до края на света, да повторим и покажем документалната истина по въпроса. 
През 2012 г. фирмата на Елена Йончева “Авторска телевизия” ЕООД прави общо дружество с “Далий трейдинг лимитед”, офшорна фирма, регистрирана на Британските Вирджински острови.
Информацията е публична, налична е в Търговския регистър. Удивително е как е възможно изобщо някой да продължава да мълчи, когато Милиончева пръска лъжа след лъжа. Според учредителния протокол на новата фирма, “Авторска телевизия” ЕООД внася 5000 лв. капитал, а “Далий трей лимитед” внася 315 000 лв. Това е меко, много меко казано, “странно учредяване на фирма” – двамата собственици имат 50 на 50 дял, но единият дава 5000 лв., а другият 315 000 лв. Както знаем от прокуратурата, тази офшорка е на Цветан Василев и през нея е източвана КТБ. Прокуратурата е проверила дали има извършено престъпление, има ли пране на парии, както и дали има данни за други закононарушения. Явон е открила такива, след като беше свален имунитета на Елена Милиончева и й беше повдигнато изключително сериозно обвинение за пране на пари в особено големи размери. “

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!