Арестуваха шефа на ВиК – Перник Иван Витанов

Рано тази сутрин в дома му е бил арестуван управителя на ВиК Перник Иван Витанов, съобщава Фрог нюз.

Витанов трябваше да бъде освободен от поста управител утре на общо събрание на водното дружество-

Направен е обиск в дома му и е откаран в СДВР в София.

Само преди ден Иван Витанов даде интервю за разследване на Валя Ахчиева за водната криза, в което обяви, че водният цикъл на Перник не се е състоял заради взет кредит от предишния управител в размер на 3 млн. лева. Същият управител-  инж. Камен Каменов, държавата тези дни назначи за прокурист на ВиК-Перник. Кредитът е взет по време на правителството на Пламен Орешарски, когато Каменов е управлявал водата в Перник. Перничани коментират, че с акцията по ареста се прави опит да се отклони вниманието от истинските виновници за кризата, които са по “върховете на държавата”.

По повод акциата от прокуратурата лаконично съобщиха за медиите: “Специализираната прокуратура, съвместно с МВР, ДАНС и КПКОНПИ, започна разследване в град Перник. По-късно на място се очаква да пристигне главният прокурор Иван Гешев”.

Очаквайте подробности !

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!