Близките на убит пред дискотека се събират на протест във Видин

Близките на убит пред дискотека 31-годишен мъж се събират пред съда във Видин, за да поискат справедливо наказание за виновника. Застрелялият Теодор Иванов  е под домашен арест. След случилото се той избяга и беше издирван от полицията. Оръжието не беше намерено.

„Притеснени сме от всичко, което се случи досега по това тежко дело. Убиецът на сина ми е на свобода. Домашен арест за един престъпник означава тежест за близките на починалия. Неговото място е в затвора и той трябва да бъде задържан с постоянна мярка”, каза бащата на Теодор Иван Йотов, цитиран от Нова телевизия.

Мъжът посочи и повече подробности за самото досъдебно производство, което се води по случая. „Убийството е доказано на 100%. Мъжът обаче е навън и може да влияе на свидетелите, това е нашето притеснение”, допълни Йотов. 

„Инцидентът обърка живота на доста хора – жена, дете, баща и майка. Съдът, ако е справедлив, ще свърши това, което трябва”, е мнението на близък до семейството на убития.

Извършителят може да получи от 10 до 20 години затвор. Според близките обаче такава присъда не е достатъчна.  

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!