Божков : не съм в България, не знам дали ме издирват

Хазартният бос заплаши да си търси правата пред съда.

Часове, след като специализираната прокуратура и полицията влязоха в офисите и жилищата на бизнесмена Васил Божков, той заяви пред bTV, че към момента няма представа каква е причината за акцията. От думите му стана ясно, че е в чужбина, но е готов да съдейства на разследването, ако бъде потърсен.В България ли е Васил Божков? „В момента се намирам на телефона си… Най-вероятно не съм. Имам си много работа, не мога да си оставя бизнеса в чужбина и да седя в България. Ако някой ме потърси, до няколко часа мога да бъда“, отговори пред bTV Васил Божков.Той подчерта, че не знае причината за акцията: „Не се укривам и никой не ме е издирвал. На разположение съм във всяко едно време да се явя пред органите и да дам показания, ако се налага“.

Божков не вижда причина да се чувства застрашен: „Не съм извършил никакви престъпления, не се укривам от никого“.

Той отбеляза, че не се занимава с политика, но, ако бизнесът му се окаже застрашен от предизвикалите полемика промени в Закона за хазарта за държавен монопол върху лотариите, ще си търси правата.

Днес в централата на “Нове холдинг”, собственост на Васил Божков, влязоха на проверка полицията и прокуратурата. Подобна акция имаше и в офис на Националната лотария. След това в медиите се появи информация, че Божков е издирван и вече е извън страната. Бизнесменът обаче опроверга това твърдение пред репортер на Bulgaria ON AIR.

“Нямам коментар, не знам за какво става въпрос въобщe”, категоричен бе Божков. На въпрос дали е издирван от Интерпол, както бе съобщено, той отговори: “Не. Никой не ме е търсил. На разположение съм по всяко време, ако някой ме потърси.”

Бизнесменът бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че не знае и дори не предполага за какво е акцията срещу него.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!