Борисов: За трети пореден месец пенсионерите ще получат 50 лева към пенсиите

Премиерът Бойко Борисов напомни, че пенсионерите ще получат по 50 лева към пенсиите си за трети пореден месец.

“Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си. Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване”, каза Борисов във видеобръщение в профила си в социалната мрежа “Фейсбук“.

По думите му независимо от трудностите, пред които е изправена нацията заради коронавируса от 1 юли тази година всички пенсии са увеличени с 6,7 %.

„По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината. Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите”, допълни още министър-председателят Бойко Борисов.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!