Борисов: Справедливост се постига не с вдигнат юмрук и унижение на полицаите

За първи път от няколко дни премиерът Бойко Борисов коментира протестите и създалото се напрежение на 2 септември в столицата. Министър-педседателят изрази своята позиция в социалната мрежа „Фейсбук“.

Борисов категорично осъди нападението над служителите на МВР по време на протестите.

„Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата“, написа премиерът Борисов.

Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество. Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ“, написа той в официалната си страница във фейсбук.

Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото, посочи той.

„Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт“, допълни той.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!