БСК с предупреждение: Новите Covid мерки са дискриминационни

Работодателската организация посочва, че провалът на планирани събития ще има “колосални” последствия за някои сектори на икономиката.

Българската стопанска камара поиска промени в ограничителните мерки срещу разпространението на Covid-19. В писмо до здравния министър Костадин Ангелов от работодателската организация предупреждават, че новите мерки са дискриминационни и заплашват с провал редица планирани събития. Според Стопанската камара е невъзможно провеждането на редица конферентни събития заради новите ограничителни текстове, които влизат в сила от утре.„Действащият текст регламентира конференции и изложения да се проведат с до 30 души. По този начин се спира дейността на конферентните и изложбени центрове.В същото време е налице дискриминация спрямо други сходни събития”, категорични са от БСК.От работодателската организация посочват още, че редица планирани събития между 4 и 7 ноември, например „Месомания”, „Светът на млякото” и други традиционни прояви, няма да се проведат, ако не се променят действащите текстове, въпреки че в тях вече са инвестирани много средства.Провалът на тези събития ще доведе до „колосални” икономически последици, предупреждават от камарата.

Facebook Comments Box
Мария Димитрова
Author: Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!