Бюджетът на БНТ за догодина набъбва с 28 милиона

Бюджетът на Българската национална телевизия за догодина ще бъде с около 28 милиона лева по-голям от тазгодишния, реши Съветът за електронни медии. Средствата за Българското национално радио за 2021 година ще бъдат увеличени с около 10 милиона в сравнение с 2020 година. Догодина БНР ще разполага с малко над 57 милиона лева, реши единодушно медийният регулатор, като средствата ще бъдат използвани основно за 10-процентно увеличение на заплатите.

Моят коментар е еднакъв и за проектобюджета на БНТ и БНР. Докато искат изчислява всичко на база час/програми доникъде няма да я докараме. По нелепо нещо в закон трудно може да се измисли. И докато това не се промени, винаги ще имаме проблеми. Аз ще подкрепя, разбира се и БНТ и БНР с нашето становище”, каза председателят на СЕМ Бетина Жотева. Мониторинг на СЕМ за периода между 2-ри и 10-и септември за осъществено наблюдение на радио и телевизионни програми показва, че БНР спазва изискването на закона за плурализъм на гледните точки.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!