Валентин Касабов от НФСБ определи протестиращите като “стадо” и “глутница”

„Страшно е когато тълпата, стадото в един момент решава и се взема за глутница. Крайно време е собственикът, овчарят да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата. Това трябва да го направи министър-председателят”, коментира депутатът от НФСБ Валентин Касабов, цитиран от Нова телевизия.

Според Касабов протестиращите граждани не са народът, а 200-300 човека, от които по-голямата част са платени от “господарят в Дубай или някъде другаде”. “Там се плаща и всичко останало е цирк”, категоричен е той. Като пример Касабов даде протестите срещу Валери Симеонов, организирани от майките с деца с увреждания.

“Тогава се даваше по 150-200 лв. на вечер. Това е показано, доказано, но голяма част от медиите мълчаха”, смята депутатът.

За президента Румен Радев народният представител заяви, че “този човек не е адекватен и не е на мястото си:

За нас е неприемливо. Представете си в тази обстановка президентът, който и да е той, с големи правомощия и с манталитета на Радев, какво ще се случи? Гражданска война, ще се лее кръв! Много е опасно”, коментира още Казабов по темата с действията на държавния глава.

Междувременно стана ясно, че и НФСБ подкрепят предложението за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция.

„Радвам се, че бяха изключително конструктивни разговорите. Колегите заявиха, че имат волята да подкрепят нашето предложение за събиране на 120 подписа за стартиране на процедура за ВНС и нова Конституция”, обяви  председателят на НС Цвета Караянчева по време на консултациите на ГЕРБ със всички парламентарни групи.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!