Вдигат заплатите на образователните инспектори

С 15 % се увеличават възнагражденията на служителите на регионалните управления по образованието. Промените влизат в сила със задна дата – 1 август. Това реши Министерски съвет.

„С решението се цели привличане и оставане на служители, които имат пряко отношение към организацията и контрола на учебния процес в условията на епидемичната криза, както и повишаване на мотивацията им. След въвеждането на извънредната епидемиологична обстановка в страната служителите от РУО организират, координират и подпомагат обучението на учениците от разстояние в електронна среда, както и контролират дейността на училищата и на детските градини. Друга тяхна задача е да си сътрудничат, с местните власти при контрола на спазването на противоепидемичните мерки след отварянето на детските градини през май 2020 г. и тяхното безопасно функциониране”, уточниха от пресслужбата на МС.

Разходите на регионалните управления по образованиет за тази година се увеличават с 878 900 лв. Тези средства ще отидат за повишаване на доходите на служителите. Общата им численост в 28-те РУО-та в страната е 612 души.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!