Висши военни обсъждат предизвикателствата пред сигурността онлайн

Международна конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“ ще се проведе онлайн на 27 октомври.

В нея ще участват заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.Предизвикателствата пред сигурността, които изискват адекватен отговор, и новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО, са част от темите, поставени във фокуса на дискусиите.Конференцията е организирана от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Софийския форум за сигурност, департаментът по Публична дипломация на НАТО и Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер”. В нея ще участват също председателят на Комисията по отбрана на Народното събрание Константин Попов, заместник-министърът на външните работи Петко Дойков, експерти от неправителствения сектор, представители на международни организации. Директно от Брюксел ще се включи заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана.

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!