ВМРО предлага отпадане на номера от бюлетината

Единият партньор от малката коалиция „Обединени патриоти“ – ВМРО предлага партиите, коалициите и инициативните комитети да нямат номера в бюлетината, а да се изписват само с номерата им, съобщава “Дневник”.

Целта е да има своеобразен образователен ценз при гласуване, т.е. да се елеминира възможността неграмотни избиратели да упражняват контролиран вот чрез заучаване на номер.

Други предложения на ВМРО за промени в Изборния кодекс, които бяха представени днес, са на референдуми да могат да бъдат подлагани въпроси от компетентността на Великото народно събрание (ВНС) като образователен ценз при гласуване.

ВМРО няма да подкрепи предложенията на ГЕРБ за половината от депутатите във ВНС, защото по думите на депутата Юлиан Ангелов то противоречало на конституцията, където е казано, че народните представители във Великото се избират по начина, по който и тези в обикновено Народно събрание.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!