В една от палатките на протестиращи е намерен коктейл „Молотов”

„Палатките, които бяха разпънати като форма на протест, се оказаха добро прикритие за укриване на бомбите. В една от тях колегите намериха коктейл „Молотов“. Вероятно и той е бил приготвен за използване срещу служителите на реда“. Това заяви на извънреден брифинг в четвъртък сутрин директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от агенция „Фокус“.

Органите на реда са видели на камерите за видеонаблюдение, че в палатките са били складирани предметите, с които бяха замервани полицаите при ескалацията на напрежението на снощния протест. Това дало повод на униформените към 3.00 ч. тази нощ да започнат акция по премахване на палатковите лагери в столицата. Освободени бяха кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет.

Комисар Хаджиев поясни, че оперативните ръководители на място прецели, че за да се запазят живота и здравето на полицаите, „част от тази агресивна тълпа трябва да бъде разцепена и изтласкана”, каза още шефът на СДВР.

Всички станахме свидетели на брутална агресия от страна на част от протестиращите към българските полицаи”, коментира още той, йато категорично отрече появилата се информация, че униформени са използвали нервнопаралитичен газ срещу протестиращи.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!