Ген. Шивиков: Управляващите се изчерпаха, не могат да определят съдбините на Отечеството

„Управляващите от тук насетне нямат нито законовото, нито моралното право да определят съдбата на Отечеството ни. Тук на площада пред парламента са над 100 хиляди граждани, които категорично и ясно заявиха, че това правителство и Народно събрание са се изчерпали“.

Той обеща, че протестиращите ще продължат и занапред с натиска. В същото време ген. Шивиков подчерта, че това е най-мирният протест за последните 30 години.„Управляващите не трябва да се опитват да ни очернят и да казват, че търсим целенасочена провокация. Провокацията е от тяхна страна в лицето на жандармерията и полицията“, каза той.Според него в първия ден от новата пленарна сесия правителството ясно е заявило, че ще продължи да отлага оставката си.

„Те искат да продължат да бавят с подаването на оставка, за да изкарат мандата и да усвоят поредните евросредства, да прикрият своите зулуми, които са направили и да договорят задкулисно един бъдещ кабинет“, категоричен е ген. Шивиков и добави: „Ние, гражданите, ще продължим да отстояваме правата си и ще получим техните оставки“.

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!