На общоевропейския ден в памет на жертвите на тоталитарните режими представители на ГЕРБ се поклониха пред всички онези хора, чийто живот е бил погубен от тоталитарните и авторитарните режими по света, съобщават от пресцентъра на партията.Възпоменанието се състоя пред Мемориала на жертвите на комунизма в България до НДК, където бе положен венец от името на ПП ГЕРБ. Присъстваха народни представители от ГЕРБ, евродепутати, общински съветници, представители на МГЕРБ, както и членове и симпатизанти на партията.”Време е да покажем като общество, че сме се поучили от уроците на историята и имаме мъдростта да взимаме правилните решения. България е направила своя цивилизационен избор и той е безалтернативен. Ето защо трябва да заклеймяваме всички недемократични движения. Не съм изненадан, че днес отсъстваха представители на БСП, но силно ме озадачи липсата на други партии, определящи себе си като “десни” и борещи се за демократична България”, е посочил депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев, цитиран от пресцентъра на партията.”Демокрацията е най-ценното нещо – макар и някои хора да говорят как им е отнела много. Призовавам младите хора, които сега са по площадите, да дойдат и тук – където е увековечена паметта на хилядите наши сънародници, избити от комунистите. Не мога да приема, че в протест за демокрация могат да участват членове на БСП, която е пряк наследник на БКП – двигател на толкова много процеси, нямащи нищо общо със свободата и демокрацията”, е заявил след възпоменанието народният представител от ГЕРБ Лиляна Друмева, която е и председател на Съюза на репресираните от комунизма “Памет”.

Facebook Comments Box
Ивелина Георгиева
Author: Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!