Двама са задържани при разбиването на нарколабораторията в Търнововско

Разбиха нарколаборатория за производство на марихуана в Горна Оряховица. Нелегалният цех е разположен в бивша фабрика за пилета. Акцията е проведена около 20 ч снощи. Лабораторията е най-голямата досега на територията на Велико Търново, казаха на брифинг от Областната дирекция на МВР.

Две лица са задържани при разбиването на лабораторията – единият е от София на 32 години, а другият е от Арбанаси на 30 години. Арестуваният столичанин е познат на полицията. Те са с мярка за арест 24 часа, като предстои да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми.

“Предстои привличането им в качеството на обвиняеми и предявяване на обвинение за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на наркотични вещества с цел разпространение”, уточни наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова.

По първия текст от Наказателния кодекс ги грози от 2 до 5 г. затвор и глоба от 5 до 10 000 лв. За държане на наркотични вещества с цел разпространение наказанието е по-тежко – от 2 до 8 г. затвор и комулативно наказание глоба.

Намерените от полицията растения са 1000, на стойност на пазара за около 70 хиляди лева.  Растенията са били с височина около 1, 5- 2 метра.

В помещенията на бившата птицекладница в Горна Оряховица се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана. Там са открити около 14 кг суха растителна маса.

Още две помещения са били приспособени за целия цикъл за отглеждане на растенията, включващ капково напояване, климатици, влагоабсорбатори. Всичко това е работело в момента на задържането.

Предполага се, че лабораторията е работила от около половин година.

Това е четвъртата разбита наркооранжерия от началото на седмицата на територията на Област Велико Търново. Останалите три са в Павликени, Бяла черква и село Осина

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!