Деница Сачева пред „Дойче веле“: Протестират около 6000 души, 80 полицаи са в болница

Социалният министър Деница Сачева даде интервю за предаването „Конфликтна зона“ по „Дойче веле“, в което водещият Тим Себастиян засегна пряко темата за нестихващите протести у нас и негативните оценки от последния доклад на Европейската комисия.

По отношение на протестите Сачева коментира, че те са започнали преди два месеца, а присъстващите са не повече от 6000 души, докато за правителството на ГЕРБ са гласували над милион граждани.

На въпрос относно насилието от страна на полицията по време на протестите и съмненията за платени провокатори социалният министър коментира:

„Не бих се съгласила със силните Ви думи относно насилието, защото мога да кажа, че повече 80 полицаи са в болница в момента. Срещу тях е употребено много насилие от страна на обществото. А когато говорим за ролята на президента, наистина е интересно как човекът, който трябва да започне диалог, подклажда насилието и придава дух на омраза“, каза още Сачева.

Водещият на „Конфликтна зона“ засегна и темата с публикуваните снимки и видеа, на които се вижда премиерът Бойко Борисов и нощното му шкавче, пълно с пачки пари и кюлчета злато. Коментарът на Сачева отново отхвърли съмненията за корупция:

„Какви са доказателствата, че тези снимки са истински? Разпространяването на снимки, на които премиерът, не е на една и съща снимка с тези 500-еврови банкноти? Какви са доказателствата на президента в това обвинение?“, запита още социалният министър.

По думите на Сачева страната ни отбелязва положителен ръст и много малък спад на БВП (Брутен вътрешен продукт). Според нея не може да има подобни положителни икономически показатели, ако има корупция на всички нива, както се твърди в доклада на Европейската комисия. Тя изтъкна, че правителството на ГЕРБ до момента е постигнало много – двойно увеличение на учителските заплати, 2,5 млрд. инвестирани в сиситемата на образованието и овладяване на последствията от кризата с коронавируса.

В заключение Деница Сачева коментира, че информацията за България, която се разпространява в световните медии, е част от геополитически интереси, а за въпросите на журналиста, в които се цитират официални икономически и статистически данни, Сачева категорично отрична достоверността им.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!