Деница Сачева с информация пред депутатите за осъвременяването на пенсиите

Шестима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще се качи финансовият министър Кирил Ананиев, към когото са адресирани три въпроса, свързани с фалита на застрахователна компания „Олимпик“ и предприетите действия в подкрепа на ощетените български граждани; постигнатата събираемост на публични държавни вземания (дължимите такси) от хазартния бизнес за периода 2015-2019 г.; относно допълнителни финансови средства за училищата в контекста на насоките за работа на системата на училищното образование в условията на COVID-19.Веднага след него ще отговаря ръководителят на МВР Христо Терзийски, който ще трябва да внесе яснота за това как се работи по проблема с шофьорите на автомобили, употребяващи наркотични вещества, както и за акцията на органите на реда, при която униформените сбъркаха адрес на заподозрени.Политиката по подобряване адекватността на пенсиите в България в краткосрочен и дългосрочен план – с това е свързан въпросът, отправен да министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.За преодоляване на поражения от „Дъбова коритуха“ информация ще даде министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.Веднага след нея на въпроси ще отговаря министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Пред народните представители той ще трябва да обясни за наказателната процедура срещу България заради екологичната мрежа НАТУРА 2000, както и за понижение на наличните завирени обеми в значимите язовири.Последна на трибуната излиза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която ще отговаря на няколко въпроса. Те са свързани с водния проблем в община Севлиево, работата на ВиК-Сливен, както и с финансовите инструменти на правителството за осигуряване изграждането на общински социални наемни жилища.

Facebook Comments Box
Христо Гешов
Author: Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!