Ден 95: Освен в ”триъгълника на властта” – протести на българиет в чужбина и Росенец

Цели 95 дни не стихват антиправителствените протестите. Недоволни от управлението на страната ни българи в страната и чужбина остават непреклонни за основните си искания – оставка на премиера Бойко Борисов, цялото правителство и главния прокурор Иван Гешев.Хронологията на днешните събития следим на живо. 21:00 часаКакто всяка вачер, след химна на България протестиращите се отправиха на шествие към Орлов Мост. 20:00 часаОт трибуната на площада ораторите призоваха за оставки. Вижте какво още казаха те.

Традиционно хората започнаха да се събират на пл. „Независимост“ след 19 ч., за да изразят недоволството си от властта. И днес протестът ще премине под наслов „Нас не ни е страх“. Обичайно след изказванията от трибуната недоволните тръгват на шествие по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост. ***Протести на българи в чужбина днес отново имаше в редича градове. Сънародниците ни в Брюксел се събраха пред сградата на Европейската комисия където отбелязаха постигнатото до сега и набелязаха нови инициативи. Подробности може да видите ТУК. *** Днес отново беше организиран протест в парк „Росенец“. Граждани се събраха край имота, известен като „Летния Сарай“ на Ахмед Доган и отново поискаха оставка на правителството. Протестиращите хвърлиха символични въдици в морето и обявиха, че са „на лов за шарани“. Днес се навършват три месеца от „голямото плажуване“, на което се стигна до сблъсъци с полицията. ***”Отровното трио” призоваха: Елате на Велико Народно Въстание V, защото е важно за всички нас! Вече постигнахме толкова много, понеже бяхме сплотени и постоянни. Ще успеем само, ако сме заедно. Хаджигенов подчерта, че съучастниците на премиера в правителството вече му се подиграват – проверяват го дали може да чете и не му дават оригиналното съобщение от „Мудис” (рейтинговата агенция, която в петък повиши кредитния рейтинг на България до “Ваа1” със стабилна перспектива, а премиерът коментира съобщение по време на поредната си обиколка из Родопския край, седнал на един пън заедно с Кирил Ананиев). В оригиналния текст всяка трета дума е „корупция, Борисов, корупция, Борисов”, заяви адвокатът. „Борисов умря, погребахме диктатурата му още преди месеци”, каза още Хаджигенов и подчерта, че предстоящото в петък въстание ще е последното в познатия формат.„Гласът на народа е по-силен от всичко”, отбеляза от своя страна Бабикян и отчете, че за трите месеца на протести беше сменен половината Министерски съвет, раздадоха се милиарди на посоки, а всички световни медии обърнаха поглед към страната ни. „Краката на мафията са отрязани, остана малко – зависи от вас. Елате, за да ги пометем”, призова в заключение проф. Минеков.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!