Десислава Атанасова обърка думи на Лукашенко, че са казани от Борисов

За диктатура не може да се говори, ако имаше диктатура нямаше да излъчвате всеки ден репортажи от протеста, заяви пред бТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ, след като обърка думи, казани от президента на Беларус Александър Лукашенко, че са на българския премиер Бойко Борисов.

Не се опитваме да играем каквато и да е игра. Оставка в този момент – без бюджет, без обезщетени плащания в здравната, в образователната системи, в тази пандемия – кой ще носи отговорност, попита Атанасова.За грешката си тя обясни, че е предположила, че водещата ще я провокира с въпрос за думи на Бойко Борисов и затова се е объркала. Не виждам никакъв паралел нито между двете личности, нито между двете държави, каза още тя.Десислава Атанасова, която е председател на Временната парламентарна комисия, която бе създадена, за да обсъжда предложението на управляващите за нова конституция на страната, заяви, че нито тя, нито членовете на комисията получават допълно възнаграждение. Досега комисията има проведено едно заседание, което продължи буквално минути.В настоящата обстановка е недопустимо да се проведат дискусии и обсъждания, заяви още Атанасова. Тя съобщи, че следващата седмица ще има онлайн среща с представители на Венецианската комисия, последвала онлайн конференция за нуждата от свикване на Велико Народно събрание.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!