Джема Грозданова: Борисов трябва да подаде оставка

Парламентът е загубил легитимност и поради тази причина трябва да има оставка на правителство на премиера Бойко Борисов. Това заяви по Btv бившият депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по външна политика в НС Джема Грозданова. Според нея сегашното Народно събрание не може да взима легитимни решения.

Тя категорично заяви, че подкрепя протестите и благодари на хората за смелостта и тяхното присъствие всеки ден по площадите и улиците.

Джема Грозданова напусна партия ГЕРБ и ПГ през лятото и е сред членовете на Учредителния комитет на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

„Не съм напуснала ГЕРБ, за да отида в проекта на Цветан Цветанов, имам много причини, но това беше най-естественото решение, което взех, след като реших да напуснах партията“, каза тя.

Сред причините за напускането на ГЕРБ Грозданова изтъкна факта, че след като е приключило българското Председателство на Съвета на ЕС през лятото на 2018 г. темата за европейската и външната политика са изчезнали от дневния ред на българския парламент. 

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!