Доган развива новия си бизнес с пълна сила

Почетният председател на ДПС е регистрирал нова фирма за пристанището си край Варна

Снимка : БГНС

Структурирането на новия бизнес на Ахмед Доган продължава с пълна сила. На 12 юни почетният председател на ДПС е регистрирал като дъщерна компания на ТЕЦ “Варна” дружеството “Пристанище ТЕЦ Езерово”, сочи информация, споделена от “Капитал”. Както става ясно от името му, то ще управлява бъдещото търговско пристанище, което Доган възнамерява да изгради на мястото на въглищния терминал на ТЕЦ-а във варненския залив.

Очаквано за директор на новата компания е назначен Данаил Папазов, който от 2001 до 2013 г. ръководи държавното “Пристанище Варна”, а в края на 2017-а купи чрез фирмата си “Сигда” ТЕЦ “Варна” и няколко месеца по-късно прехвърли на Доган мажоритарния дял. В ръководството на “Пристанище ТЕЦ Езерово” е и Адриан Атанасов, който е дългогодишен финансов директор на “Пристанище Варна”.

Самият Папазов, който е и бивш министър на транспорта от кабинета “Орешарски”, коментира сделката пред bTV.

“Преговаряхме с доста хора. Единственият, който застана с името си и не искаше да се занимава с офшорки беше Ахмед Доган и заради това се насочихме към него. Спряхме се на него, защото има и визия за “екологизация” на ТЕЦ-а. Тя е по-скоро към ТЕЦ-а, а не към пристанището. Спекулация е, че едва ли не Доган го е закупил за 2700 лева. Търсим мястото си под слънцето, не искаме на никого хляба”, заяви изпълнителният директор.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!