Домакинът в община Берковица заплашва и тероризира журналиста Христо Гешов

Румен Петров е домакин в община Берковица и от няколко дни буквално тероризира колегата Христо Гешов с въпроси, чрез телефонни обадажния.

Петров беше заснет в разследването на Гешов, че спи по време на работа, а според наличната официална документация изпратена до ОБС Берковица се подписва за сумата от 1000 лева месечно възнаграждение.

Явно колегата Гешов е бил виновен, че служителят със средно образование Петров, но пък добре платен, е заснел без да иска как протича работата на един домакин в общинска администрация. И от там следват първите телефонни обаждания, а лични нападки и констатация, че Канал 7 не са регистрирани в СЕМ, след като “те” (не е ясно кои са те, освен ако Петров не страда от раздвоение на самоличността) направили справка в съвета за електронни медии. След като разбира, че интернет медиите, не влизат в Закона на СЕМ, “разследването” на Петров продължава. Но същия отправя директна заплаха за живота на колегата : “Да не се занимава повече с община Берковица, че няма да дочака пенсия”. Мутрагена – домакин, живеещ явно в 90-те, но видно не познаващ законите, а и защо му е на един домакин да ги знае, що се касае и до медии не се свени на ден да звъни на колегата и извън работно време по десетки пъти на ден.

Утре Гешов ще подаде сигнал до МВР и Прокуратурата за заплахи, като приложени и съответния запис от разговор, както и смс-и.

Днес обаче Петров има поредните “прокурорски” разкрития : СБЖ и АЕЖ не знаели нищо за журналист с име Христо Гешов. Разбира се това е пълна лъжа. Именно СБЖ са награждавали колегата Гешов със “Златно перо” за добра разследваща журналистика.

А АЕЖ не веднъж са излизали с официални позиции в подкрепа на колегата, след опити да бъде сплашван и дискредитиран след журналистически разследвания.

След като и тази версия беше оборена, Петров решава да направи справка във Фондация “Америка за България”, която му е отнела 2 мин. и според него е разговарял с председателка жена, а за България е мъж.

Канал 7 прави уточнение, че журналисти никога не са работили за Фондация “Америка за България”. Организацията е финасирала проекти на медии за разследваща журналистика, каквато е и тази на Интернет предаването “На прицел”. Преди излъчването му да започне в Канал 7, предаването е излъчвано в медиите “За истината” и “Зов Нюз”.

” С Фондация” Америка за България” имаме общи интереси, като партньори, в частта за независими и 8бвктивни медии. Редица журналистически разследвания, включително и тези за екс кмета на Червен бряг бяха финансирани от тях”, допълва Гешов.

“За днес само този господин ми е звънял десетки пъти. Категорично му забрани по телефона да ме притеснява, ако има да изказва лични позиции, като заинтересована страна, да го прави по e-mail, какъвто е реда. Недопустимо е, някакъв си общинар да заплашва и тероризира с телефонни обаждания журналисти, правейки някакви си свои разследвания, без дори да е запознат със законите и с обстановката! Нито аз, нито Канал 7 сме държавна медия. Редакционната политика на медията е ясна и се определя от мен, в качеството ми на собственик и главен редактор. Това, че тя не отърва на някой си чиновник е проблем на самия чиновник, не на мен или медията”, завършва колегата.

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!