До края на ноември ще е готов участъка на АМ „Хемус“ от Търговище за Варна

В края на ноември ще пуснем отсечката на автомагистрала „Хемус“ от Търговище за Варна. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на строителните дейности по магистралата в участъка Ловеч – Плевен, става ясно от видеоклип на страницата на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“. По думите му само в този участък в Плевенско работят над 1000 машини.

„По цялото трасе от Велико Търново до София не може да си представите какво правят българските строители от цялата страна. Огромен напредък има. Тунелът и мостът се минават за по 10 секунди. Машините са накацали по скатовете. Като се каже Дунавска равнина и хората мислят, че е равно, но трябва да минете, за да видите какво е. В края на ноември ще пуснем отсечката от Търговище за Варна и сега 30 км от Търново. При Видин се строи много, както и в отсечката при Ботевград“, посочи Борисов.

„Хубаво е да се прожектират филмчета. Демокрация е и всеки може да си изказва тезата, но това е, което ние трябва да оставим за следващите поколения“, допълни премиерът.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!