Емил Димитров – Ревизоро поема околната среда и водите

Емил Димитров ще е новият министър в кабинета Борисов – 3 и ще поеме стола в Министерство на околната среда и водите, освободен с ареста и последвалата оставка на Нено Димов. 

Това стана ясно след Коалиционен съвет между партньорите в управлението ГЕРБ и Обединените патриоти. Още миналата седмица премиерът Бойко Борисов заяви, че смяната на министъра на МОСВ трябва да бъде обсъдено с коалиционните партньори и не се ангажира с коментар дали ще иска оставка. На следващия ден, изпратена от ареста, Борисов получи и оставката на Нено Димов

Очаквайте подробности!

Емил Димитров – Ревизоро започва професионалната си кариера в Министерството на финансите и Държавния финансов надзор в началото на 90-те години. Политическата си кариера стартира в гражданското обединение за борба срещу корупцията към движение “Гергьовден”.

През 2001 г. – след юнските парламентарни избори, спечелени от Национално движение Симеон ІІ, е назначен за началник на Дирекция “Митници” в правителството на Симеон Сакскобургготски. По-късно е освободен от поста.

Емил Димитров е депутат в 43-то Народно събрание от Варна, избран от листата на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО).

В 44-то народно събрание е избран за народен представител от Шумен от листата на коалиция “Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО”. Председател е на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. 

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!