Жаблянов: Ще пазим лявата политическа идея, ще бъдем опозиция

От днес шестимата депутати, напуснали парламентарната група на БСП, стават независими народни представители.В началото на пленарното заседание председателката на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи за напускането на социалистите, а те седнаха най-отзад в залата, където е мястото на независимите.

Пропомняме, че вчера Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов обявиха, че напускат парламентарната група в знак на несъгласие с политиката на соцлидерката Корнелия Нинова.„Аз съм независим. Това е мотивирано от желанието да се запази същността, импулса, дълбокият смисъл на лявата политическа идея. Всичко това ни беше отнето в групата на Корнелия Нинова. Обявяваме се за независими, ние сме опозиция на управляващото мнозинство и ще останем такава . С действията си ще утвърждаваме парламентаризма“, обяви от трибуната Валери Жаблянов.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!