Жената на Васил Божков излиза на свобода

Жената на Васил Божков – Елена Динева излиза на свобода. По наша информация, причината е изтичането на максималния 8-месечен срок на задържането ѝ, по обвинението за участие в организирана престъпна група, ръководена от намиращия се в Дубай бизнесмен.

В началото на октомври Специализираният наказателен съд отмени задържането под стража на Динева и ѝ наложи парична гаранция от 750 000 лева.

Тя обжалва с мотив, че средствата и активите ѝ са запорирани и не разполага с такива пари. Апелативният спецсъд обаче не само не уважи жалбата ѝ, а и увеличи гаранцията на 1 милион лева.

Динева отказа да я плати и остана в ареста. Сега обаче излиза по инициативата на самата прокуратурата, задължена от НПК служебно да промени органичителната ѝ мярка при изтичането на максималния срок за задържане.

От спецобвинението уточниха, че паричната гаранция от 1 милион лева остава в сила, както и че Елена Динева няма право да напуска страната.

Междувременно, късно снощи стана ясно, че от ареста излиза още един от най-близките до Васил Божков хора – адвокат Cлaвчo Mapĸoв. Причината е здравословна.

Той ще е под домашен арест, който щe бъде контролиран с eлeĸтpoннa гpивнa. 

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!