Жители на Асеновград излязоха на протест

Жителите на квартал „Горни воден“ в Асеновград излязоха на протест заради окаяното състояние на единствения път, който свързва квартала с центъра на града. От половин година участъкът е разкопан и изоставен.

Над 1500 души живеят в този квартал и по думите им нямат нормален достъп до домовете си. А придвижването им с автомобил е истинско изпитание и по думите им коства не само нерви, но и средства за ремонт на автомобилите им.

„Преди месец пропадна изцяло една от шахтите, още две са на път да пропаднат. Направихме подписка и я внесохме в общината в края на юни – началото на юли. Нямаме отговор”, заяви протестиращ, цитиран от Нова телевизия.

В официален отговор от общината се казва, че нямат финансова възможност за цялостен ремонт на пътя. Заради коронавируса временно е било преустановено стартирането на обществени поръчки. Това е и причината за забавяне на процедурата по избор на изпълнител.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!