Жители на местност край Варна останаха без достъп до домовете си заради присвоен път

Жители на местност “Планова” във Варна се оплакват от това, че техен съсед е заградил имота си по такъв начин, че те не могат да стигнат до домовете си. Със своята ограда той е блокирал основният път по който жителите трябва да минат, за да се приберат.Хората там многократно са сигнализирали до общината, за да може собственикът да премахне оградата, но до този момент няма резултат. Жителите са принудени да спират автомобилите далеч от къщите си и да вървят по стръмни пътеки за да се приберат.

В местност „Планова” има план за улична регулация, който е само на хартия. Той трябва да се приложи, като отговорните лица са от Община Варна, и в частност от кметство „Младост”. От 2015 година водим преписка, в която ни уверяват, че има път, а такъв няма. С ПУП-ове ни отчуждиха част от имотите, но отново нямаме такъв”, каза Мая Милчева, жител на „Планова”.

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!