Жители на софийско село алармират за опасен пътен участък

Инициативният комитет, работещ за подобряване условията за пътуване по пътя София – Перникотново са разярени поради състоянието на инфраструктурата в участъка Княжево – Владая. От комитата са изпратили сигнал до председателя на УС на АПИ инж. Терзиев и до председателя на ДАБДП г-жа Малина Крумова, съобщава News.bg.

В писмото, което е подписано от председателя инж. Васил Николов информират, че са получили множество сигнали от граждани, вследствие на които са извършили наблюдение на състоянието на пътната маркировка в участъка от Княжево до с. Владая.

Констатирани са крайно незадоволително състояние, както на вертикалната маркировка с множество знаци, изцяло или частично закрити от клони на дървета, така и почти незабележима хоризонтална маркировка, особено в участъка на Владайското дефиле. От инициативния комитет са получили информация, че маркировката е била временно поставена с нетрайна боя и ще бъде подновена с трайна релефна маркировка при реализацията на проекта за реверсивната организация на движението по пътя Княжево-Драгичево.

При направения оглед са установили и друг крайно обезпокоителен факт, че липсва част от мантинелата. От ИК разчитат и на намесата на АПИ и Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата, както и на всички други държавни неправителствени организации, които проявяват загриженост към безопасността на движението в този участък на входа на столицата.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!