Задържаха двама за отглеждане на канабис в свиленградското село Мустрак

Двама мъже са задържани при специализирана полицейска операция на РУ – Свиленград за противодействие на конвенционалната престъпност в региона. Акцията в село Мустрак в общината е преминала под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград, съобщиха от държавното обвинение.При извършена проверка от полицейските служители в землището на селото са били задържани Г.Г. /36 г./ и С.С., /36 г./. Установено е било, че двамата са засели и отглеждали в двор на изоставена къща множество растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на високорисково наркотичното вещество – канабис.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, образувано е досъдебно производство, уточниха от прокуратурата. Разследваното по случая продължава. За последните десет дни при три специализирани полицейски акции на територията на Свиленград и региона са задържани общо четирима мъже за отглеждане на канабис.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!