Задържаха шестима за участие в група за лихварство и рекет в Кюстендилско

Специализираната рокуратура  привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет на територията на град Кюстендил и региона.

Участниците в групата бяха задържани на 9 септември 2020 г. по време на полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Според събраните доказателства те са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне на плащанията са налагали псохически тормоз и побой. Това се потвърждава от множество свидетели и пострадали от престъпната дейност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените действия.

С прокурорски постановления на шестимата обвинени бе наложено задържане до 72 часа. Днес, 11 септември 2020 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!