ЗАКЛЮЧИХА ХРИСТО ГЕШОВ В ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ

Безпрецедентен акт на безобразие извърши преди броени минути зам.кмета на община Червен бряг, г-жа Вергиния Василева.

Публикувахте от Христо Гешов в Понеделник, 16 декември 2019 г.

Василева за пореден път беше потърсена в работно време, за да получим отговори на въпросите, които се пораждат след изнесената информация от новото общинско ръководство, че общината е пред финансов колабс.

Василева обаче за пореден път отказа да коментира и да отговори на въпросите, не само на медията ни, но и на тези на гражданите на община Червен бряг.

Напомняме, че от м.март до началото на м.ноември, Василева беше временно изпълняващ длъжността кмет, поради факта, че Вълов беше свален от власт от Специализиран наказателен съд гр. София.

Оказва се, че в задълбочена справка, общината има да събира над 2 млн.лева просрочени задължения от юридически лица, които не са плащали такси битови отпадъци, местни данъци и такси и др.. Впечатление прави, че и фирмите ТЕРА и ТЕРА 2000 дължат близо 100 хил.лева. Оказва се, че и приближени до Вълов не са внасяли пари в общинската хазна, какъвто например е Недко Сандов (Неци).

Опитах се да потърся г-жа Василева за да отговори на редицата въпроси и най – вече, защо почистващата фирма “Астон сервиз” не е получавала парите по договор от м. март ? Защо и регионалното депо в Луковит не е получило необходимите такси, които са заложени в делегирания бюджет .

За мое огромно съжаление, Василева за пореден път отказа да коментира каквито и било теми свързани с работата и като ВРИД Кмет или като зам.кмет от 2015 до сега.

А за да бъде финала блестящ, същата безцеремонно остави кабинета си на самотек и ме заключи вътре. Малко преди да пристигнат органите на реда, същата се появи, отново заредена със силния дух на мълчанието.

Това е втория опит, който правя да получа отговори на наблели въпроси свързани с Червен бряг. И за втори път, без успех !

Г-жа Василева и до днес явно не е разбрала, че ние медиите сме за това, да задаваме въпроси и да осъществяваме контрол върху действията на управляващите. Същата обаче, видно от държанието и, си мисли, че даденият и пост и е бащиния и че на него ще бъде во веки веков.

Ще продължа да търси отговори на всички тези въпроси и да следим за случая.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!