Заплахи към журналист: “Ще ти надена главата на кол”

Смъртни заплахи отправиха към журналиста от “Зов нюз” Христо Гешов, след негово разследване за проблеми с водата в курортен комплекс “Чифлика” в Троян.

След опитите журналистите и медията ни да бъдат публично унизени, чрез публикации в анонимни сайтове, но с автори, които са известни, дойдоха и смъртните заплати към Гешов.

Журналистът от “Зов нюз” е получил късно снощи телефонни обаждания от скрити номера. В анонимния разговор, отсрещната страна е отправяла закани за убийство и заповядала разследването от Троян да бъде свалено от сайта.

Минути по-късно, отново фалшив профил във фейсбук изпраща поредните закани към колегата Гешов.

“Ще ти надена главата на кол”, “ще ти влача червата по улиците на Троян за спомен”, са част от заканите, които анонимният се кани да изпълни, ако разследването не бъде свалено до половин час.

Интересен е и друг факт, кметът на Троян, госпожа Донка Михайлова часове по-рано излиза с остра позиция по темата, два дни след излъчване на предаването.

Журналистите от “Зов нюз” със своята работа по никакъв начин не са нарушили правата нито на Донка Михайлова, нито на хората, отправящи заплахи за живота на автора на “На прицел”.

Разчитаме на професионалната работа на МВР и благодарим за подкрепата на обществеността и колегите.

За съжаление е факт поредното посегателство над свободата на словото, което затвърждава 111-то място на страната ни по свободно слово. Предаването можете да видите тук

Екип на “Зов нюз”

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!