Започва проверка на „Топлофикация София” и фирмите за дялово разпределение

Министерството на енергетиката започва извънредна проверка на „Топлофикация София“ и шест топлинни счетоводители. Ще се инспектира прилагането на дяловото разпределение. По-рано националния омбудсман Диана Ковачева заяви, че при нея са постъпили жалби заради сметките за топлинна енергия.

От министерството настояват всички граждани да имат право да изпратят възраженията си към топлинните дружества в срок до 30 септември.

„Има разминаване между информацията, която хората получават от топлинните счетоводители, която се базира на реален отчет, и онова, което всъщност получават във фактурите си или в извлеченията- съобщения от „Топлофикация”. Не е ясно на какво се дължи разликата. Аз не твърдя, че има манипулации, защото няма как да го установя, но така или иначе хората се съмняват и не могат да разберат защо се получава така”, коментира омбудсманът Диана Ковачева.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!