Затворете училищата и театрите,искаме само кръчмите

Театрите, училищата и университетите трябва да бъдат незабавно затворени! Там е огнището на заразата. Народът си иска кръчмите. И дискотеките. Там зараза няма. Сякаш правителството се е погрижило, коронавируса, като види кръчма и дискотека и чуе шумна музика да бяга. Плаши се явно. А навън ще сме с маски, в заведенията без. Щото ще пием, ще ядем, ще викаме, ще пеем. Иначе ще загине и чалгата. А чалгата е истинската ваксина на коронавируса.

Интересното е, че при 30 болни през март, правителството затвори цялата държава. Лили икономиката ни от развитие, редица бизнеси фалираха. Сега, при близо 1500 болни на ден кипи живот, а маската е единственото ни спасение. И то само ако има струпване на хора, разбираш ли.

Интересното е, че заповедта не важи за телевизионните студия, за водещите, гостите и т.н.. Ама какво са 10-15 човека струпани на едно място. Двама водещи на няма и 10 см разстояние един от друг, по няколко оператора, режисьора, продуценти, гости… Как ще лишим зрителите от скъпия цирк по телевизията, за който видите ли си и плащат.

Хубаво е, че здравния министър уточнява как трябва да се носи маската, покриваща устата и носа, а не очите, челото и главата. Вероятно тази сметка е за шефа на държавата, великия Борисов, без който България не може.

А след редицата дарения от употребени вещи, дадени от Председстелката на Народното събрание Караянчева, сега е време поне медиите, близки до властта да получат маска, дарение, 3-та употреба, разбира се от същата онази, която Борисов нарича “тъпа кърджалийска п*тка”.

А бройката на заразените скача. Интересно как при многолюдни протести в София, сред опасен, смъртоносен вирус, над 100 дни недоволство заразени няма. Няма и по стадионите. По дискотеките. Няма и в парламента, няма в затворите и на ред още места.

Интересно е ок защо близката до властта Нова тв не влезе в нито едно интензивно отделение на която и да е болница, при спазване на всички необходими мерки, за да види народа какво се случва там. Какви болни има. Как се потят лекарите. Да вземат пример в световен мащаб.

Ама к аз какви ги говоря и хората пък какви ги мислят, опасно е, “яко ще мрем”, рече генерала с лека усмивка, сякаш е наметнал черната перелина с косата и дошъл с косата да посече и последния неудобен въпрос към някакви си журналисти, дето много питат и искат да знаят. Друго си е да дойде някоя бамбина, с предварително уточнен въпрос и да я потупаме по рамото за добре свършената работа.

Добре дошли в Абсурдистан. Държавата, в която невъзможното става възможно. А престъпника е защитен свидетел, покровителстван от властта.

“Маските са за да мълчите”, беше написал Милен Цветков дни преди да бъде убит в зверска катастрофа в София.

Мълчете, че режима може да е свален, маскиран в демокрация, но всичко си е същото.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!