Иван Гешев: Не проверяваме частни бизнеси, а сделки от Прехода

Прокуратурата  няма отношение  към темата за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание, заяви главният прокурор Иван Гешев. Обвинител номер 1 е категоричен, че държавното обвинение не проверява частни бизнеси, а само приватизационни зделки на Прехода.

Това е политическия дневен ред. За мен са важни въпросите за българските граждани, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни шофьори, както и много други въпроси, които българската прокуратура е поставила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако поискат становище от прокуратурата, ще дадем своето становище”, допълни главният прокурор.

След вчерашната мащабна проверка на сделките на приватизацията Гешев определи като фалшива новина, че ще се посегне на частни бизнеси.

„Тук се развива поредната пропагандна кампания или както е модерно да се казва фейк нюз. А тя е в посока, че едва ли не проверяваме работещи предприятия, работници, работещи бизнеси, собственици на работещи бизнеси”, обясни Гешев, цитиран от Нова телевизия.

От ДАНС към Върховната касационна прокуратура са постъпили материали за 28 сделки, коити да бъдат образувани досъдебни производства,  при установени нарушения.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!