Иво Прокопиев: Действията на прокуратурата срещу мен са тормоз!

Миналата седмица спецпрокурори влязоха в бизнес център, където се помещава негова фирма
Иво Прокопиев, снимка : БГНС

Действията на прокуратурата са тормоз и поредната системна репресия срещу мен. Търси се единствено негативен ефект за някакво публично назидание. Това заяви бизнесменът и издател Иво Прокопиев пред bTV.

Миналата седмица спецпрокурори влязоха в Бизнес център, където се помещава фирма, свързана с него. Наблюдаващият прокурор обясни, че акцията е част от разследване, свързано с предприятието “Каолин”.

Прокопиев уточни, че по време на акцията е бил извън България. “Тя (прокуратурата – бел. ред.) използва най-разнообразни, привидно законови средства, за сплашване и налагане на репресия върху мен, фирмите и медиите, които издавам. Търси се единствено негативен ефект за някакво публично назидание и тормоз”, заяви Прокопиев.

“Целият този период приключва през пролетта на 2013 г. В по-голямата част от него “Каолин” е била публична компания, която се регулира практически като банките. През цялото това време не само сме били под надзор, а сме били интензивно проверявани от данъчните власти и от Комисията за финансов надзор”, поясни бизнесменът.

“В този смисъл цялата драматизация, която сега се създава, е напълно безплодна и ненужна”, допълни той.

Прокопиев заяви още, че търсеният ефект е атака срещу репутацията му. По думите му неслучайно заедно с прокуратурата на място са дошли “един определен тип жълти медии” под контрола на ДПС и Делян Пеевски, които са отразили събитията “шумно и кресливо”.

“Идеята, че може да има свободно предприемачество, което не е част от корупционния модел, който владее държавата, не им харесва и се опитват по всякакъв начин да докажат, че успех извън обществените поръчки в България не е възможен. Такива са правилата и всеки, който се опитва да играе по нормалния начин, ще бъде наказан и демонстративно атакуван, за да видят другите, че така не трябва”, каза още Иво Прокопиев.

Той е завел дело срещу България в Европейския съд за правата на човека за незаконните действия на КПКОНПИ срещу него.

източник : trafficnews.bg

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!