Измениха мярката на обвиняемия по случая “Ситняково”

София (13 август 2020) Протестното шествие в столицата стигна до посолството на Румъния. Блокирани са кръстовището пред посолството, както и това между бул. “Ситняково”, ул. “Черковна” и ул. “Гео Милев”. Пресфото-БТА снимка: Минко Чернев (ПК)

Измениха мярката за неотклонение на 25-годишния Георги Георгиев, обвинен в хулиганство и повреждане на колата на майка с деца, която опута да премине през блокадата на бул. „Ситняково“.

Съдът наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“. Първоначално мъжът бе пуснат под гаранция от 500 лева, съобщи Нова телевизия.

На първа инстанция магистратите посочиха, че действията на Георги не са особено дръзки и цинични. Но днес те не споделиха това мнение и определиха, че деянието се отличава с изключителна дързост, тъй като обвиняемият е блъскал автомобила, счупил е предното му стъкло, отправял е и обидни думи към жената. 

Обвиняемият обаче има чисто съдебно минало. Представен бе и трудов договор, както и длъжностната му характеристика.

Според съда шофьорката също било в нарушение.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!