Инцидент с джет край Балчик отне живота на млада жена

27-годишна жена е загинала при инцидент с джет в района на централния плаж в Балчик, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебното производство за инцидента. На място е следовател от Окръжния следствен отдел. Инцидентът е станал вчера в морето източно от централния плаж на Балчик. Сигналът е подаден в 18.00 часа.

Превозното средство е собственост на 47-годишен мъж, който го управлявал. При преминаването през даляна, който не е бил обозначен, от жената пада от него и загива на място.  47-годишният  мъж също е пострадал. Настанен е в болница. Животът му е извън опасност, съобщава Нова телевизия.

Днес е извършен оглед от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура. Джетът е изваден от морето.

Установено е, че далянът за улов риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!