И Каракачанов с евтини апартаменти

“Апартамент гейт” погълна и министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, съобщават Нова телевизия и bTV.

Нова телевизия отбелязва, че според медийни публикации вицепремиерът е купил жилище в квартал “Възраждане” на занижени цени, а информацията в публичната декларация на министъра се разминавала с тази в кадастъра. Справка в имотния регистър показва, че през 2017 година Каракачанов е купил апартамент с мазе за малко над 240 хиляди лева. Общата квадратура на жилището е 210 кв. м., което по груби сметки прави около 640 евро на квадрат.

bTV отбелязва, че тераси от близо 120 квадратни метра не са декларирани от военния министър.

Мезонетът е в сграда в широкия център на София. Последните два етажа са собственост на Каракачанов.

През миналата година, когато заема поста министър на отбраната, лидерът на ВМРО е придобил мезонета, след като го разменя за свое жилище в квартал “Овча купел” и доплаща още 150 000 лева.

В имотната декларация на Каракачанов жилището е 210 квадрата, но в нотариалния му акт са отбелязва 117 квадратни метра тераси, допълва телевизията.

Мезонетът е на последните два етаж в сграда на улица “Осогово”. Той е закупен на 15 май 2018 г.

Пред bTV министърът коментира, че терасите от 117 квадратни метра не са усвоени. На въпрос защо не е декларирал пред антикорупционната комисия, той отговори, че е попълнил само жилищната площ, която е 210 квадратни метра.

Вчера в интервю за “24 часа” Каракачанов заяви, че това е “атака от определен кръг медии”.

Всичко, което е записано в нотариалния акт е декларирано. Няма нищо незаконно“, поясни той.

Междувременно БНР съобщава, че гражданско движение БОЕЦ е внесло сигнали до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и до Върховната касационна прокуратура (ВКП) за извършена от Каракачанов симулативна сделка на занижена цена, недекларирани части от жилище, укрити доходи, данъчни, финансови и други престъпления.

Източник : news.bg


Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!