Караянчева даде частичен достъп на медиите до депутатите

Недоволството на парламентарните екипи на медиите бе уважено от председателя на Народното събрание. От днес те вече имат шанс за достъп до депутатите.Още една зона ще бъде отворена за журналистите в Народното събрание – репортерите ще бъдат допуснати до т. нар. Клуб на народния представител.

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева определи това като първа стъпка, след като от началото на новия политически сезон и местенето на парламента в сградата на бившия Партиен дом заваляха оплаквания от журналистите, че нямат свободен достъп до депутатите. Бяха внесени и две подписки, за да бъдат допуснати репортерите до народните представители, както бе в старата сграда на Народното събрание

Караянчева обеща, че депутатите ще слизат в Клуба на народния представител, който вече ще е достъпен за журналистите.

Репортерите обаче искат да бъдат в близост до стаите на парламентарните групи, за да могат да вършат работата си.”Нека да направим първо тази стъпка. Да видим дали ще се подобри комуникацията”, настоя Караянчева.

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!