Кмета на Костенец обещавал по 30 бона за глас в общинския съвет

Разширяват разследването – разследват Радостин Радев за безстопанственост и присвояване
Снимка : trafficnews.bg

Разследването срещу задържания кмет на Костенец ще се разшири. Освен за подкупи, Радостин Радев ще бъде проверяван и за безстопанственост, както и за длъжностно присвояване от общинско предприятие.

“Предстои събиране на доказателства. Става въпрос освен за незаконното съхранение на боеприпаси, за длъжностно присвояване. Имаме данни, че кметът е изтеглил сумата от 17 хил. лв. от касата на общинско предприятие. Имаме данни за проявена безстопанственост, тъй като кметът не е упражнил правомощията си по гаранционни договори, които са в полза на общината”, обяви днес наблюдаващият прокурор по делото Десислава Христова.

На свой ред зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви и схемата, заради която вече едно денонощие Радев е зад решетките.

“Кметът на Костенец е обещавал на общински съветници 30 хил. лв., за да гласуват определени решения в негов интерес. Това е една интересна ситуация, защото ако позволите да се пошегувам, този кмет дава лош пример на останалите кметове. Обещава вместо да получава”, каза Гешев.

Той коментира, че в рамките на случая са използвани СРС-та, а досъдебното производство срещу кмета е стартирало през март под надзора на Специализираната прокуратура.

“Започнало е по информация, подадена от Антикорупционния орган, за данни за корупционно престъпление”, коментира още Гешев и уточни, че в резултат на информацията и анализа ѝ, е започнало разследването.

“Това е поредният случай на добро взаимодействие между службите. Няма да спра да го повтарям, с оглед на това, че българските граждани трябва да знаят, че службите за сигурност, правораздавателната система в лицето на прокуратурата си вършат в повечето случаи добре работата”, каза Гешев.

По думите му това е единственият начин да се отговори на недобросъвестното отношение към прокуратурата и службите и твърденията, че няма никакви резултати от борбата с корупцията.

Източник : Trafficnews.bg

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!