Кодове за опасно време и валежи в почти цялата страна

Средиземноморски циклон ще определя времето през почивните дни. Съботата ще е ветровита, облачна и дъждовна почти в цялата страна. В рамките на деня валежите ще преминат от запад на изток, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Количествата ще са най-значителни в Югозападна България, където в някои планински райони е възможно да се съберат до 40-50 литра на квадратен метър за денонощието. В следобедните часове ще се развият и гръмотевични бури с риск от градушки.

Денят ще е ветровит с пориви на вятъра между 50 и 100 километра в час. За цялата страна е в сила предупреждение за опасно време като за 7 области кодът е оранжев.

Температурите в събота ще са в широк диапазон. На запад термометрите ще се колебаят между 20 и 25 градуса, на изток – до към 30-32 градуса.

В неделя времето ще се успокои. Слънцето ще изгрее, валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, но ще остане сравнително прохладно.

В понеделник вечерта ще започне нова серия есенни валежи, които ще продължат и във вторник. Отново се очаква ветровито време, като поривите ще утихнат от четвъртък нататък. През цялата нова работна седмица ще е есенно прохладно със следобедни температури от 20 до към 25-26 градуса, тук-там на изток до 30 градуса.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!