Кой сяда в стола на Цветанов в НС

Политическите реакции на напускането на Цветан Цветанов бяха противоречиви

След като председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че напуска парламента, стана ясно и кой ще го замести като депутат. Следващият в листата на ГЕРБ е Георги Недев.

Той ена 27 години и е треньор по мотокрос.

В момента Недев е най-младият общински съветник във Великотърновския общински съвет, информира NOVA. Шеф е на младежкия ГЕРБ в града. Недев беше на 24 г., когато попадна в листата за народни представители и се превърна във феномена 11/11.

Георги Недев е завършил Великотърновския университет в специалност педагогика на физическото възпитание и спорт. Има магистърска степен по публична администрация.

„Занимавам се със спорт и рекламна печатна дейност. Спортът, който развивам е мотокрос. В тази сфера е свързана печатната и рекламната ми дейност – брандирам мотоциклети и всякакви други реклами“, разказа той пред БГНЕС. Недев се занимава с тази дейност от 2014 г., когато се прибира в България от САЩ. Тогава той влиза и в политиката.

„Преди две години на общо събрание на партия ГЕРБ във Велико Търново бях предложен за депутат. Залата ме подкрепи с пълно единодушие. Явих се на избори. Късметът не ми изневери. Бях номер 11 в листата на ГЕРБ“, сподели Георги Недев и добави, че е спечелил преференциален вот от близо 2900 гласа. Той заяви, че

не се е надявал две години по-късно да влезе в НС.

По любопитен и все още отворен обаче остава въпросът кой ще застане начело на парламентарната група на ГЕРБ. На преден план излизат няколко имена, но няма нищо официално.

Сред имената, които се коментират са тези на Красимир Велчев и Менда Стоянова.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!