Корнелия Нинова оттегли оставката си

Корнелия Нинова (снимка : интернет)

49-ят конгрес на социалистите завърши без очакваните драматични решения

Корнелия Нинова остава начело на БСП. Така 49-ят конгрес на социалистите завърши без очакваните драматични решения.

Нинова обяви, че оттегля оставката си, за да попречи на външни икономически лобита да завладеят столетницата. Обвини директно партийната опозиция в опит за разкол и продажба на интересите на БСП.

Политически и икономически лобита се опитват да овладеят БСП, обяви Нинова. Оттегли оставката си, но заяви, че съзнава, че е причина за създадения хаос и затова сама ще го оправя.

Политическият й ход не беше изненада за някои от съпартийците й, които още миналата неделя, на последния пленум на партията, заявиха, че очакват „подобен сценарий”.

„Днес трябваше да внеса официално уставно, писмено, юридически, желание за предсрочно прекратяване на правомощията си. Скъпи, другари и другарки, не го правя”, обяви Нинова.

Лидерът на червените се обърна към партийната опозиция, която, по думите й, се събирала по ресторанти и офиси, за да крои планове за разпределяне на наследството в партията.

„Да ви кажа, още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, не бързайте”, заяви Нинова.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!