КПКОНПИ иска отнемане на незаконно имущество за 2,7 млн. лв.

Това е първо решение, след като Сотир Цацаров оглави комисията

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) под ръководството на новия си председател Сотир Цацаров е взела решение да внесе 6 иска за отнемане на незаконно имущество на обща стройност над 2,7 млн. лв. Исковете ще бъдат внесени в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество след образувани производства. Това съобщава комисията на сайта си.

Проверките са започнати след получени уведомления за привличане на лицата в качеството на обвиняеми за извършени престъпления – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, избягване плащането на данъци в особено големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол, участие в организирана престъпна група за трафик на хора и имотна измама.

С решенията на антикорупционната комисия се иска от компетентните съдилища отнемане на имущество, придобито от шестте проверявани и свързаните с тях лица, на обща стойност 2 734 454.86 лв., включително 27 недвижими имота и 4 автомобила, се казва в съобщението.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!