Лекари и пациенти не искат COVID-отделение в онкологията

Лекари и пациенти от раковата болница в София излизат на протест днес с настояване да няма COVID-отделение в лечебното заведение. Недоволните смятат, че е абсурдно и рисковано да се лекуват онкоболни и хора с коронавирус на едно място.

Според ръководството на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология риск от разпространение на заразата няма.Лекар обаче също са против. Пред бТВ д-р Панайот Куртев, началник на клиниката по хирургия, заяви: „Не може в онкологичната болница, специализирана болница, насочена само за лечение на онкоболни, с това тежко заболяване, с увреден имунологичен статус, да се комбинира с клиниката за COVID. Доста от пациентите вече не идват, тъй като казват: „Има COVID клиника и ние си имаме едно тежко заболяване, не искам да имаме още едно“.COVID-отделението в онкологията е с 29 легла. В него в момента се лекува един пациент, който е и с онкозаболяване. Помещенията са изолирани, а изборът на персонал е направен след запитване за доброволци в болницата, уточняват от лечебното заведение.

Facebook Comments Box

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!