Наказват четирима полицаи за побоя над протестиращи под колоните на МС

Превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители на отдел “Специализирани полицейски сили” (ОСПС) и нарушаване на основни права на граждани при използване на физическа сила, превишаваща необходимите предели. Това е установила вътрешната проверка в МВР във връзка с края на протеста на 10 юли, когато няколко души бяха арестувани и бити от полицията.

Във връзка с констатациите на комисията ще бъдат наложени съответните дисциплинарни наказания, предвидени в Закона за МВР.

Със заповед на министъра на вътрешните работи ще бъде наложено тежко дисциплинарно наказание на един ръководен служител от ОСПС.

Със заповед на директора на СДВР ще бъдат наложени съответните наказания за младши изпълнителски състав от същия отдел. В прессъобщението не се посочват какви ще бъдат наказанията на служителите.

От СДВР посочват, че за да се гарантират правата на всички заинтересовани страни и за да бъде проверката обективна е било предложено на протестиращите да се явят пред вътрешната комисия, но те са отказали.

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!